به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، محمدرضا ایرانی خواه ظهر امروز در نشستی خبری که به مناسبت هفته سلامت در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، بیان داشت: سلامت، بهداشت و درمان ظرافت های خاصی دارد که آن را از حرفه های دیگر مستثنی می کند.
وی افزود: در صورت عدم اطلاع از ویژگی ها و ظرافت های امر بهداشت و درمان حتی اگر کاری به صورت دلسوزانه انجام شود، نه تنها سودی در پی ندارد، بلکه ممکن است ضرر هم برساند.
مسئولان بهداشت و درمان وظیفه حساسی دارند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه ما فقط مسئول یک صنف نیستیم، افزود: ما متولی امر بهداشت و درمان جامعه استان قم هستیم، جامعه ای که همه مردم، خانواده و خودمان عضو آن می باشیم، در واقع تبعات بروز هرگونه اشتباه در سیستم درمان، هرچند که ناخواسته باشد متوجه همه مردم است و این نشان دهنده وظیفه و مسئولیت حساس ماست.
تکریم های لفظی مسئولان عملی شود
ایرانی خواه بیان داشت: عقب ماندگی بحث بهداشت و درمان قم مربوط به قصور نیست، بلکه مسئولان در رده های کلان باید اهتمام بیشتری به این موضوع داشته باشند، انتظار ما این است که تکریم های لفظی به تکریم های عملی تبدیل شود.
وی با اشاره به این سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه خدمت به قم خدمت به آبروی نظام است، تصریح کرد: اصحاب رسانه می توانند نقش مهمی در پیشرفت و خدمت رسانی به قم داشته باشند.
وزارت بهداشت و درمان تنها پاسخ گوی 25 درصد نیازهاست / همه ارکان نظام در بحث بهداشت و درمان سهیم هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: بهداشت و درمان مقوله پیچیده ای است که تمامی ارکان هر نظام باید در آن سهیم هستند، وزارت بهداشت و درمان با در نظر گرفتن همه امکانات و بودجه ها تنها می تواند پاسخگوی 25 درصد از نیازهای جامعه باشد.
ایرانی خواه بیان داشت: دولت همه سیاست های خود را در راستای تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری به کار گرفته است، ما نیز وظیفه داریم در همین مسیر تلاش کنیم، از همین رو در زمینه فرهنگ سازی بحث بهداشت، درمان و غذا اقداماتی را آغاز کرده ایم.
بیمارستان فرقانی قم تا پایان سال 94 به بهره برداری می رسد
وی در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص پروژه های ناتمام مراکز بهداشتی درمانی در سطح شهرقم، بیان داشت: ساخت بیمارستان فرقانی که تا حد مطلوبی پیشرفت کرده بود، پس از فوت خیر آن به علت عدم تامین بودجه نیمه کاره رها شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: علی رغم اینکه قرار بود پروژه ساخت و تجهیز بیمارستان فرقانی به صورت خیریه انجام شود، اما از سال گذشته تا کنون دولت وارد عمل شد و دانشگاه علوم پزشکی قم به عنوان نماینده دولت پیگیر تکمیل این بیمارستان است.
ایرانی خواه با بیان اینکه در قم تنها یک بیمارستان استاندار داریم، تصریح کرد: فقط بیمارستان شهید بهشتی از استاندارد های لازم برخوردار است و مابقی فرسوده شده اند و در شرایط خاص جواب گو نیستند.
احداث بیمارستان 1500 تختی در قم
وی افزود: دولت بنا دارد در قم دو مرکز بهداشتی درمانی 1000 و 1500 تختی احداث کند که در صورت تخصیص اعتبارعملیات عمرانی آن آغاز خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین افزود: بر اساس آمار جمعیتی قم که توسط استانداری اعلام شده یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت داریم که تا سال 94 بر اساس مصوبات باید 1600 تخت داشته باشیم، در حال حاضر 1026 تخت دولتی داریم و 423 تخت خصوصی داریم و از این لحاظ به آمار نزدیک هستیم.
ایرانی خواه تاکید کرد: در حال حاضر اولویت اصلی ما توجه به زیر ساخت های بهداشتی و درمانی است و نیازی به اضافه کردن تخت نداریم، در همین راستا ساختمان بیمارستان فرقانی تا پایان سال 93 تکمیل و در سال 94 به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به رده بندی دانشگاه های ایران بیان داشت: برجسته ترین دانشجوهای رشته های پزشکی ایران در قم تحصیل می کنند، ما نیز به دنبال این هستیم که رشته های تخصصی جدیدی را به رشته های موجود اضافه کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: نگاه کلان به قم وظیفه دولت است، امیدواریم در سفر رئیس جمهور به قم بتوانیم طرح ایجاد شهرک دانشگاهی در قم را تصویب کنیم.
ایرانی خواه در پایان یادآور شد: تا کنون مجوز احداث بیمارستان های مختلفی را صادر کردیم که از جمله آنها می توان به بیمارستان پردیس، امام رضا(ع)، پیامبر اعظم(ص)، مادر و حوزه اشاره کرد.